Vrijwilligers / sponsoravond geslaagd !

Vrijwilligers / sponsoravond geslaagd !

Vrijdagavond 8 maart jl is bij v.v. WNC de jaarlijks terugkerende vrijwilligers/sponsoravond gehouden.

Deze avond is bedoeld om ook voor dit seizoen weer onze waardering te tonen voor al het werk dat de vrijwilligers verrichten en voor de sponsoren die onze vereniging steunen.

De gasten werden door WNC voorzitter Lamy van der Vliet met een korte toespraak welkom geheten, waarna snel werd doorgeschakeld naar het hoofdthema van deze avond.

Niemand minder dan scheidsrechter Bas Nijhuis was uitgenodigd om zijn ervaringen als scheidsrechter in het betaald voetbal met ons te delen. Nijhuis is ook regelmatig gast bij het bekende voetbalprogramma “Veronica Inside”. Ook is hij schrijver van het boek “Niet zeiken, maar voetballen”. Vorig jaar was hij ook presentator van het tv programma “Arctic Challenge Tour”.

 

[metaslider id=90379]

 

Op een enthousiaste en innemende wijze gaf Bas ons, mede met behulp van een videopresentatie, een inkijk in de wereld en de geheimen van het betaald voetbal. En niet alleen wat de vaderlandse competitie betreft, maar ook van zijn buitenlandse avonturen met o.a. Roelof Luinge. De aanwezigen konden uiteraard hun vragen aan Bas stellen, en het zal niemand verbazen dat de VAR een geliefd onderwerp was.

Na de presentatie van Bas Nijhuis was het tijd voor de derde helft.

Maar eerst werd er van de gelegenheid gebruik gemaakt om Arjan van den Ham als jubilaris – 25 jaar lidmaatschap- in het zonnetje te zetten.

In zijn slotwoord dankte voorzitter Lamy van der Vliet Bas Nijhuis voor zijn inspirerende presentatie. Ook had de voorzitter nog een verrassing uit “de oude doos”. Tijdens het raadplegen/opruimen van het familiearchief was hij op twee oude documenten gestuit. Het betrof een intekenlijst uit 1935, waarin een beroep werd gedaan op de ingezetenen van Waardenburg en Neerijnen om de W.V.V. Waardenburg financieel te steunen. Het 1e elftal was gepromoveerd en het 2e elftal ging voor het eerst aan wedstrijden deelnemen. Dit bracht veel kosten met zich mee, reden waarom de inwoners werd gevraagd “de beurzen te openen”. Totale opbrengst f. 69,90 !!

Het tweede document betrof het clublied van de W.V.V. Waardenburg gedateerd 12 februari 1937.

Uit deze documenten blijkt dat er voor de oprichting van de v.v. WNC al een “voorloper” was. Waarschijnlijk, maar het is natuurlijk zeker, was de oorlog 40-45 er de oorzaak van dat deze vereniging heeft opgehouden te bestaan, maar vervolgens in 1950 een wederopstanding heeft ondergaan met de oprichting van v.v. WNC. Waarvan akte.

Vervolgens dankte de voorzitter, die per 1 juli definitief gaat stoppen, de vrijwilligers en de sponsoren voor het vertrouwen dat men in de afgelopen negentien jaar in hem heeft gesteld.

Daarna was er onder het genot van een drankje en diverse hapjes (de haring gesponsord door Vishandel v.d. Mheen) nog alle gelegenheid om met Bas Nijhuis een babbel te hebben of met elkaar een gezellige afsluiting te hebben.

We kunnen terugzien op een gezellige avond en danken de aanwezigen voor hun komst.

 

Het bestuur.