Winst voor scorend WNC

WNC lijkt wedstrijd laat weg te geven, maar wint alsnog

MONTFOORT – WNC was bij Montfoort S.V.’19 op weg naar een benauwde 0-1 overwinning. Twee minuten voor tijd leek de thuisploeg met de 1-1 roet in het eten te gooien. In blessuretijd gingen de punten alsnog mee naar Waardenburg: 1-2.

En dus was de ontlading groot aan WNC-kant. “Dit hadden we na een slechte serie gewoon nodig”, zei Cor Prein. “Als je zo laat nog de gelijkmaker tegen krijgt is dat slikken, maar des te mooier als je hem dan tóch wint.”

WNC nam vlak voor rust de leiding via Gideon Emanuels. Gedurende de tweede helft kregen de Waardenburgers het steeds moeilijker. “Maar we kregen wel de mogelijkheden het te beslissen”, vond Prein. De bal viel vlak voor tijd echter precies goed voor de thuisploeg. WNC pakte echter alsnog de winst. Nehemia Sanaky maakte in blessuretijd de 1-2.

BRON: Regio-Voetbal

Belangrijke winst WNC in Montfoort

MONTFOORT – In de eerste klasse zaterdag Zuid 1 won WNC uit Waardenburg met 1-2 van en in Montfoort. Door de winst klimt WNC twee plaatsen op de ranglijst en staat nu achtste met 8 punten uit 6 wedstrijden. ,,We speelden een prima wedstrijd’’, was WNC-trainer Cor Preijn van mening. ,,In de eerste helft waren we de bovenliggende partij.’’

Toch duurde het tot de veertigste minuut eer de Waardenburgers door Gideon Emanuels op voorsprong kwamen: 0-1. Na rust kwam WNC onder druk te staan. Montfoort zette een extra spits in en bestookte WNC met lange ballen. Twee minuten voor tijd viel een lange bal goed en werd de stand gelijk: 1-1. In blessuretijd liet Nehemia Sanaky de doelman van Montfoort kansloos met een schot van afstand: 1-2. ,,De ontlading was groot na de winnende treffer’’, constateerde Preijn.

BRON: De Gelderlander

Late winst voor WNC

WAARDENBURG WNC behaalde zaterdag in Montfoort de tweede zege in de eerste klasse. Na een spectaculair slot wist WNC met 1-2 te winnen. Gideon Emanuels en Nehemia Sanaky maakten voor WNC de doelpunten. Met nu acht punten klom WNC naar een gedeelde zesde plaats. Komende zaterdag komt de ongeslagen koploper Kloetinge naar Waardenburg toe.

Acht minuten voor de rust nam WNC in Montfoort tegen de nieuwe plaatselijke fusieclub met 0-1 de leiding door een treffer van Gideon Emanuels. In de slotfase leek WNC door een late gelijkmaker van Montfoort de zege drie minuten voor afloop nog te gaan verspelen maar de gasten hadden toch het laatste woord. Nehemia Sanaky bezorgde WNC kort voor tijd alsnog met 1-2 de volle winst. Snel nadien blies de alom bekende scheidsrechter Roelof Luinge af.

BRON: Nieuwsblad Geldermalsen