WNC – Almkerk

Zaterdag staat voor WNC de thuiswedstrijd tegen het boven verwachting goed presterende Almkerk op het programma. Na 18 speelronden vinden we Almkerk terug op de achtste plaats van de ranglijst in de 1e klasse C. De heenwedstrijd op 27 oktober in Almkerk werd met ruime cijfers gewonnen door het thuisteam 5-2. Toen werd WNC na een goede 1e helft gespeeld te hebben, in de 2e helft in het laatste kwartier helemaal overlopen door Almkerk. De promovendus uit de 2e klasse scoort dit seizoen vrij gemakkelijk, wat blijkt uit het doelsaldo van +15. Almkerk heeft dit seizoen al 46 doelpunten gescoord en moet hierin alleen koploper Sportlust’46 voor laten gaan. Dit kan niet gezegd worden van WNC die het met minder dan de helft van dat aantal gescoorde doelpunten moet doen. Toch is dit geen garantie voor succes deze middag voor Almkerk, want beide teams beginnen weer op een 0-0 stand en WNC zal gebrand zijn de uit nederlaag te revancheren.

Almkerk is aan een sterk seizoen bezig en bevindt zich continu in de middenmoot van de ranglijst. Met zeven punten en een wedstrijd meer dan WNC staat Almkerk nog ruim boven de degradatieplaatsen. Voor WNC staat er zaterdag meer op het spel, de Waardenburgers zullen een overwinning nodig hebben om boven de streep te blijven en het gat naar de middenmoot niet te groot te laten worden. Ook met het oog kijkend naar volgende week, als WNC dan naar de koploper Sportlust’46 gaat, zou een driepunter van harte welkom zijn. Van deze koploper verloor vorige week Almkerk maar nipt thuis met 1-2, WNC daartegen verloor onnodig uit bij Oranje Wit met 2-1. WNC dat in Dordrecht toch het betere van het spel had, liet zich toch nog net voor tijd verrassen door Oranje Wit spits Perrier.

De wedstrijd WNC – Almkerk staat zaterdag onder leiding van scheidsrechter Bernard Elissen, geassisteerd door beide club assistent-scheidsrechters. U bent zaterdag van harte welkom op Sportpark De Korte Woerden te Waardenburg, aanvang wedstrijd 14:30 uur.