WNC blij met winst op Almkerk

WAARDENBURG – WNC was zaterdag dolblij met de krappe 1-0 thuiswinst op Almkerk. Een vroeg doelpunt van topscorer Willem-Paul van der Heijden bleek in een slechte wedstrijd beslissend. Ondanks een flink veldoverwicht in de tweede helft zag Almkerk geen kans meer om langszij te komen. Dankzij deze kostbare zege nam WNC in de eerste klasse nog steeds op de elfde plaats net boven de streep wel meer afstand van de gevarenzone.

Voor de tweede week op rij moesten de voetballers in onstuimig weer zien met de harde wind om te gaan. Het voetbal in Waardenburg leed er voor amper honderd toeschouwers duidelijk onder maar voor WNC was de overwinning dan nog de beloning voor alle ijver.

Goed begin
WNC-trainer Cor Prein was na afloop opgelucht over de kostbare 1-0 zege van zijn team: “Het was vandaag een heel slechte wedstrijd, maar ons begin was wel goed. Na een kwartier had de voorsprong zelfs wel meer dan 1-0 moeten zijn. Daarna werd ons spel echter te gehaast, slordig en onrustig. Ook na rust zakten we te snel terug en zat er weinig voetbal meer in. Gelukkig hebben we achterin erg weinig weggegeven. Vooral bij dode spelmomenten moesten we vanmiddag geconcentreerd blijven. Maar het voetbal in de tweede helft was zwak. Het zijn voor ons echter wel heel dure en belangrijke winstpunten.”

Voorsprong
Al direct na het begin bood de op rechts sterk gestarte Aimen Seqqal met een gave voorzet aan Michael Soepnel een vrije kans maar de opgerukte WNC-verdediger kopte van dichtbij over. In de negende minuut bekroonde WNC het voortvarende begin toch met een verdiende 1-0 voorsprong. Weer verzorgde Aimen Seqqal vanaf rechts met een harde voorzet de voorbereiding. Joël Sanaky bediende vervolgens vlak voor doel topscorer Willem-Paul van der Heijden, die van dichtbij met 1-0 al zijn dertiende competitiegoal maakte. Almkerks grensrechter Gerrit Kant vlagde voor buitenspel maar arbiter Bernard Elissen keurde het doelpunt gedecideerd goed.

Ook een ver schot van libero Michael Soepnel bracht keeper Maikel Korebrits in het Almkerk-doel in problemen, maar verdere averij bleef voor de bezoekers uit. Na een eerste gele kaart voor Almkerks aanvoerder Jelle Stalenhoef herstelden de Brabanders zich van hun zwakke openingsfase. Bij enkele met de stevige wind gevaarlijk indraaiende corners van Almkerk vanaf rechts moest de solide WNC-keeper Arjen Kaasjager steeds paraat zijn.

Voor de gasten mikten de opgerukte verdediger Jelle Strijtveen en Kazim Aydin bij de afwerking ook veel te hoog. Bij een schot van Niels Nieuwesteeg redde WNC-keeper Kaasjager goed ten koste van een corner. Wegens spelbederf kreeg ook WNC’er Michael Soepnel terecht een gele kaart van scheidsrechter Elissen, die ditmaal niet de beste partij uit zijn loopbaan floot maar toch veel beter presteerde dan de meeste voetballers.

Veel sterker
Na de thee was Almkerk lange tijd veel sterker dan de thuisclub. Het rendement van de vaak zo productieve Brabanders, die op koploper Sportlust’46 na de meeste goals in de eerste klasse maakten, was ditmaal echter gering. Scheidsrechter Elissen raakte twaalf minuten na rust na een botsing met een WNC’er even geblesseerd aan zijn rug, maar gelukkig kon hij toch weer worden opgelapt.

Almkerk streed verwoed voor de gelijkmaker maar bij een schot van spits Bart Dirven redde keeper Arjen Kaasjager weer goed. Na de Brabantse invalbeurt van Remy Roodenburg ging de als linksback begonnen Erwin Verbruggen meer naar voren spelen waar zijn offensieve talenten beter tot uiting komen. Een kansrijk schot van Verbruggen bleek evenwel te hoog gericht.

Combinerend kon Almkerk zaterdag echter te weinig afdwingen. Pas halfweg de tweede helft liet ook WNC zich weer eens offensief gelden, maar Willem-Paul van der Heijden schoot op aangeven van Aimen Seqqal hoog over. Een kopbal van de bij WNC pas net ingevallen Kevin van de Velde na een corner werd door keeper Korebrits gekeerd. Ook Aimen Seqqal zelf, na rust op de linkervleugel, mikte bij een schotpoging veel te hoog.

Slotfase
In de slotfase van de wedstrijd drong Almkerk opnieuw aan. Ook diverse corners leverden de gasten echter niks op. Wel moest arbiter Elissen op het laatst in het overigens faire duel toch nog aan drie spelers een gele kaart geven: aan Erwin Verbruggen omdat de Almkerk-speler na een blessurebehandeling zonder toestemming het veld inkwam, aan WNC’er Enzo Geene vanwege een inderdaad veel te stevige charge en aan WNC-aanvaller Aimen Seqqal wegens een domme handsbal op het middenveld.

Tijdens bijna zeven minuten blessuretijd hield WNC erg moeizaam de dure 1-0 winst vast. Vanwege hands van WNC-captain Nehemia Sanaky claimde Almkerk diep in de extra tijd nog een strafschop, maar scheidsrechter Elissen was over de spelsituatie heel realistisch en vond het geen strafbaar hands.

Zo bleef het 1-0 en kan WNC met de zware uitbeurt tegen koploper Sportlust’46 in Woerden in het vooruitzicht even wat ruimer ademen. Maar de strijd voor handhaving in de eerste klasse zal voor WNC nog wel even voortduren.

BRON: Regio-Voetbal

WNC mag niet klagen na winst op Almkerk

WAARDENBURG – WNC won in de eerste klasse zaterdag Zuid 1 in een bar slechte wedstrijd met 1-0 van Almkerk. Het winnende doelpunt viel al na negen minuten. 

Joël Sanaky nam na een actie en een voorzet van Aimen Seqqal op de rechtervleugel de bal ineens op zijn slof en vond Willem Paul van der Heijden, die de bal voor het intikken had. Na het doelpunt zakte WNC in en nam Almkerk het initiatief. Af en toe werd Almkerk gevaarlijk, maar de uitstekende WNC-doelman Arjen Kaasjager had er een passend antwoord op.

Na rust kwam Almkerk sterk opzetten, maar echt in gevaar kwam WNC niet. WNC niet bij machte om ook maar één enkele kans uit te spelen. “De slechtste wedstrijd van dit seizoen”, vond WNC-trainer Cor Prein. “Het leverde echter wel drie broodnodige punten op.” WNC blijft elfde op de ranglijst met 22 punten uit 18 wedstrijden.

BRON: De Gelderlander

Kostbare 1-0 winst voor WNC

 

WAARDENBURG WNC behaalde zaterdag thuis in de eerste klasse tegen Almkerk een kostbare 1-0 overwinning. Topscorer Willem-Paul van der Heijden maakte al vroeg het enige en dus winnende doelpunt in dit matige duel. WNC nam zo meer afstand van de gevarenzone maar komende zaterdag wacht in Woerden tegen koploper Sportlust’46 een zware uitmatch.

Het begin van WNC was zaterdag goed. Michael Soepnel miste al in de eerste minuut uit een voorzet van Aimen Seqqal een riante kopkans. In de tiende minuut was het wel raak. Weer deed Aimen Seqqal op rechts de voorbereiding en op aangeven van Joël Sanaky was Willem-Paul van der Heijden met 1-0 de koele afmaker. Na een kwartier zakte WNC wat terug maar het bleef tot de rust 1-0 want keeper Arjen Kaasjager liet zich ook bij diverse corners niet verrassen. Na de thee was Almkerk duidelijk sterker maar ondanks erg matig spel hield WNC tegen de aandringende gasten de dure 1-0 voorsprong vast.

BRON: Nieuwsblad Geldermalsen