WNC kan niet verrassen

Geen stunt WNC tegen koploper Kloetinge

WAARDENBURG • WNC slaagde er niet in te stunten tegen koploper Kloetinge. De Zeeuwen wonnen in Waardenburg met 1-3.

Toch was trainer Cor Prein niet ontevreden over het spel dat zijn ploeg op de mat legde. “We hebben in fases uitzicht gehad op een gelijkspel, maar uiteindelijk hebben zij wel verdiend gewonnen. Zij hadden ons grote delen van de wedstrijd onder druk, zonder dat ze overigens veel grote kansen kregen.”

Kloetinge kwam na een kwartier spelen op voorsprong, maar de thuisploeg herstelde zich snel. Uit een strafschop maakte Willem-Paul van der Heijden de gelijkmaker. De gasten hielden de overhand, maar hadden ook een strafschop nodig om opnieuw te scoren.

“Die speler liet zich makkelijk vallen, maar het was vooral dom van ons. We hadden eerder moeten ingrijpen”, oordeelde Prein over die penalty.

Dompertje
Die treffer vlak voor rust was een tegenvaller voor WNC. “Dat was wel een dompertje, ja. Maar we kwamen in de tweede helft wel goed uit de kleedkamer”, vond Prein.

Na rust kreeg WNC een paar mogelijkheden om nog langszij te komen. Schietkansen van Van der Heijden, René van Soelen en Joel Sanaky vielen echter niet goed. Tien minuten voor tijd was de wedstrijd met de 1-3 beslist. “We hadden vandaag een puntje kunnen stelen, maar Kloetinge was wel gewoon de betere ploeg”, gaf Prein toe.

Bron: Regio-Voetbal

 

Kloetinge wint ook van WNC en blijft koploper

Kloetinge is ook na vandaag de ongeslagen koploper in de 1e klasse C van het zaterdagvoetbal. De uitwedstrijd tegen WNC werd vanmiddag met 1-3 gewonnen door de ploeg van trainer Marcel Lourens. Daan Esser, Jeremy Hubregtse (penalty) en Jeroen de Jonge waren trefzeker voor Kloetinge.

Kloetinge kwam al vroeg op voorsprong in Waardenburg, want binnen het kwartier zorgde Daan Esser voor de openingstreffer. Lang kon de ploeg van trainer Marcel Lourens niet genieten van die voorsprong. Zeven minuten later kreeg WNC een strafschop, nadat een schot tegen de arm van Kloetinge-verdediger Jaap Esser was gekomen. Willem-Paul van der Heijden (de jongere broer van Feyenoorder Jan-Arie van der Heijden) zorgde voor de gelijkmaker.

Afgekeurde goal en strafschop

Na iets meer dan een halfuur dacht WNC op voorsprong te komen, maar gelukkig voor Kloetinge werd het doelpunt afgekeurd vanwege buitenspel. Even daarvoor moest Xander van der Poel van Kloetinge het veld verlaten, nadat hij na een harde overtreding geblesseerd was geraakt. Zijn vervanger, Huib van Hecke, stond aan de basis van de 2-1. De vleugelaanvaller werd na een individuele actie neergelegd in het strafschopgebied. Jeremy Hubregtse bleef rustig en scoorde.

Kopgoal

In de tweede helft verzuimde Kloetinge aanvankelijk, ondanks een veldoverwicht, om weg te lopen bij WNC. Hubregtse raakte uit een vrije trap wel de paal, maar het bleef 1-2. In de fase rond een kwartier voor tijd werd WNC steeds gevaarlijker en ging het op jacht naar de gelijkmaker, maar nu scoorde Kloetinge wel. Een vrije trap van Marijn Wijkhuijs werd door Jeroen de Jonge binnen gekopt. Vlak voor tijd was Kloetinge ook nog dicht bij 1-4, toen Ronaldo Meijer de paal raakte.

Bron: Omroep Zeeland

 

WNC kan koploper Kloetinge niet aan

WAARDENBURG – Op sportpark de korte Woerden in Waardenburg verloor WNC met 1-3 van de koploper in de eerste klasse zaterdag Zuid 1 Kloetinge.  ,,Een terechte nederlaag”, constateerde WNC-trainer Cor Preijn.  ,,Alles meer zouden gestolen punten zijn geweest.”

In de eerste helft stond WNC constant onder druk en kwam na een kwartier op achterstand: 0-1. Het werd gelijk door een benutte strafschop voor een handsbal door Willem Paul van der Heijden: 1-1. Nog net voor rust nam Kloetinge ook uit een strafschop opnieuw een voorsprong: 1-2. Sonnie van Kranenburg hield een tegenstander vast tot in het strafschopgebied: 1-2.

Bij fasen had WNC Kloetinge onder druk in de tweede helft en kreeg kansen. Tot tweemaal toe was Van der Heijden niet trefzeker. Na 75 minuten kwam Kloetinge uit een vrije trap op 1-3 en was de wedstrijd gespeeld. WNC staat tiende met 8 punten uit wedstrijden.

Bron: De Gelderlander

 

WNC verliest van koploper

WAARDENBURG WNC kon zaterdag thuis in de eerste klasse tegen de ongeslagen koploper Kloetinge niet voor een verrassing zorgen. In Waardenburg kwam WNC na een achterstand wel uit een penalty nog tot 1-1 langszij maar Kloetinge nam nog voor de rust ook uit een strafschop met 1-2 andermaal een voorsprong en liep in de slotfase nog tot 1-3 uit.

Na bijna een kwartier kwam WNC tegen Kloetinge met 0-1 achter. Al snel werd het uit een penalty door Willem-Paul van der Heijden echter al weer gelijk: 1-1. Een kwartier later nam WNC zelfs de leiding maar dit doelpunt werd door arbiter Jerry Molenaar wegens buitenspel afgekeurd. Zo kon Kloetinge kort voor de rust uit een omstreden penalty zelfs een 1-2 voorsprong nemen. Aan de fel begeerde gelijkmaker kwam WNC in de tweede helft niet meer toe. Acht minuten voor tijd besliste Kloetinge met 1-3 de partij. Komende zaterdag gaat WNC bij debutant Papendrecht op bezoek.

Bron: Nieuwsblad Geldermalsen