WNC onderuit bij SVL

WNC onderuit bij SVL

LANGBROEK – WNC speelde volgens Cor Prein bij SVL geen slechte wedstrijd. Het missen van kansen, een fout van doelman Arjen Kaasjager en enkele dubieuze beslissingen van de scheidsrechter deden WNC echter de das om. 

Dat was althans de lezing van Prein. “We hadden in de eerste helft veel balbezit en genoeg kansen om te scoren. Daarnaast is ons een penalty onthouden. De overtreding op Enzo Geene was zeker een meter in het strafschopgebied, maar we kregen een vrije trap in plaats van een strafschop.”

WNC trad nog zonder Willem-Paul van der Heijden aan en moest ook Nehemia Sanaky missen. Toch vond Prein zijn ploeg goed spelen. “Al wisten we wel dat we verdedigend alert moesten blijven. Zij loerden op hun kansjes.”

Zuur
Na rust ging het mis toen Arjen Kaasjager in de fout ging en SVL op voorsprong kwam. “Daarna moesten we door hun toch al dichte verdediging zien heen te snijden, dat is erg moeilijk”, wist Prein. “En ook in de tweede helft hielp de scheidsrechter ons niet. Maar goed, we moeten ook eerlijk zijn, we moeten zelf die kansen maken. Dan heeft dat allemaal geen invloed. Maar we werden in ieder geval niet in het zadel geholpen. Dan is het zuur dat je verliest. We hadden het heft in handen.”

BRON: Regio-Voetbal

WNC laat te veel kansen liggen in Langbroek

 

WAARDENBURG – WNC heeft zaterdagmiddag in de eerste klasse C van district Zuid 1 met 1-0 van SVL verloren.

De eerste helft in Langbroek tegen SVL was helemaal voor WNC uit Waardenburg. Kansen kwamen er genoeg, doelpunten bleven uit. Wel claimden de gasten een strafschop na twaalf minuten. Enzo Geene werd in de zestien gevloerd, alleen de scheidsrechter gaf een vrije trap er net buiten. Vervolgens vergaten de Waardenburgse voorwaartsen de trekker over te halen. SVL werd alleen een keer gevaarlijk door een misser van doelman Arjen Kaasjager bij een hoekschop. In de 52ste minuut viel de 1-0 en daarna gooide SVL de wedstrijd op slot. Toch kwamen er nog kansen voor Joyry van Beers en Aimen Seqqal die er niet in gingen. ,,Met een punt had ik kunnen leven”, vond WNC-trainer Cor Prein. ,,Met een nederlaag niet.”

BRON: De Gelderlander

Nipte nederlaag voor WNC

 

WAARDENBURG – WNC leed in Langbroek tegen SVL een nipte 1-0 nederlaag. Dankzij deze tweede 1-0 winst is SVL nu verrassend koploper in de eerste klasse. Komende zaterdag speelt WNC in Waardenburg tegen GRC’14. Voor rust was WNC in Langbroek met goed spel de betere ploeg maar een voorsprong bleef uit omdat de kansen onbenut bleven. Spits Ali Alkan miste de enige SVL-kans. Acht minuten na de pauze bezorgde Wouter van Hoof thuisclub SVL toch de kostbare 1-0 zege.

BRON: Nieuwsblad Geldermalsen

SVL- WNC 1 – 0

 

Juist de enige twee ploegen die vorige week bij het begin van de nieuwe competitie hadden gewonnen, troffen elkaar zaterdag in Langbroek. Het ging dus gewoon om de eerste plaats op de ranglijst, voor wat dat op dit moment waard is natuurlijk.
Het leek in het begin of SVL wat terughoudend speelde terwijl WNC uit Waardenburg het spel maakte. Zeker in het eerste kwart van de wedstrijd.
In minuut 17 behoedde Geert-Willem Merkens SVL voor een achterstand door prima ingrijpen op één van de kansen voor WNC. Hoewel SVL even later wat meer vat kreeg op de wedstrijd lukte het ook de Langbroekse aanvallers niet om dat in een doelpunt om te zetten. Ali Alkan was er in 38e minuut dichtbij, maar zijn bal vloog over. WNC was er ook een aantal keren dichtbij.
De rust ging in met een 0-0 op het bord. Er werd niet gewisseld bij SVL.
Minuut 52. Of Wouter van Hoof gevoeld had dat hij gewisseld ging worden? In elk geval maakte hij door geklungel met de bal bij de goal van WNC nog gauw even een doelpunt en mocht er toen gelijk vanaf: 1 – 0. Walter Cremers, licht geblesseerd weliswaar, verving hem.
SVL bleef aandringen en drie minuten later was Mitchel de Vaal bijna succesvol, maar de keeper van WNC was alert. De Langbroekse verdediging had soms de handen vol aan de opdringerige voorwaartsen uit Waardenburg en dan moest er stevig ingegrepen worden. Scheidsrechter van Essen trok dan ook vier keer geel voor een SVLler.
Een kwartier voor het einde van de wedstrijd Ging Koen van Dijk eraf voor Selçuk Albayrak en Bastin Hofman mocht er nog even in voor Willem Baaij.
Het bleef 1 – 0, dus staat SVL fier aan kop.
Kevin van Leeuwen werd uitgeroepen als de man van de match. Als er twee aangewezen zouden worden, was Geert-Willem Merkens een goede kandidaat geweest.

BRON: SVL